CİLT BAKIMI

27-05-2019 11:35
CİLT BAKIMI

CİLT BAKIMI

 

Cildimiz zaman , mekan , genetik , makyaj , alkol , sigara , çevresel faktörler  gibi  bir çok sebeple yıpranır , yaşlanır ve yapısı bozulabilir . Cildimizi iyileştirmek , iyi tutmak , gençleştirmek için yapılan tüm işlemer cilt bakımının konusu içindedir . Doğru cilt bakımı uygulamaları süreklilik arzeden uygulamalardır . Cilt bakımını profesyonel cilt bakımı ve günlük destekleyici bakımlar olarak sürekli hale getirmelidir . Cildi dıştan olduğu  kadar içeriden de vitamin – mineral takviyeleri , düzenli uyku , doğru beslenme , bol su tüketimi ve sporla desteklemek en doğrusudur. Peoderm cilt bakım ürünleri profesyonellerin bu alandaki en büyük yardımcılarıdır .

 

PROFESYONEL CİLT BAKIMI UYGULANMASI GEREKEN BAŞLICA PROBLEMLER

·       

        SİYAH NOKTA , AKNE VE SİVİLCELER

·        CİLT LEKELERİ

·        GENİŞ GÖZENEKLER

·        CANSIZ DONUK , MAT GÖRÜNÜM

·        RENK EŞİTSİZLİKLERİ

·        NEM DENGESİ


       CİLT BAKIM AŞAMALARI VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

 

CİLT TİPİNİ ÖĞRENME

 

Kuru cilt : Pul tarzı dökülme ve kuruluk varsa

Yağlı cilt : Parlak, yağlı, büyük gözenekleriniz varsa

Karma cilt : Alın, burun ve çene bölgeniz yağlı, yanak bölgeniz kuruysa

Hassas cilt : cilde bir şey sürüldüğünde ( bakım ürünü , makyaj vs. ) kaşıntı yanma gibi belirtiler varsa

 

CİLT TEMİZLİĞİ

 

Cilt tipine uygun yumuşak bir temizleyici ile temizlendikten sonra ılık su ile durulanıp kurulanır

Cilt kuruysa alkol veya koku içermeyen yumuşak bir temizleyici kullanılır , Sabun kullanılmaz . Nazikçe bol ılık su ile durulanır , sıcak su kullanmaktan kaçının. Pul pul dökülen deri hücrelerinden kurtulmak için haftada bir kez kuru ciltler için uygun PEODERM peeling uygulanmalıdır. Cildin daha da canlı görünmesini sağlayacaktır.

Cilt yağlı ise, yıkamak için jel şeklinde köpüren bir temizleyici kullanılır . Bol ılık su ile durulanır .

Cilt hassas ise, çok nazik bir temizleyici ile yıkanır ve ılık su ile durulanır . Hatta durulama gerektirmeyen cilt üzerinde kalabilen temizleyici ürünler kullanabilir . Alkol, sabun, asit veya parfüm içeren ürünler yerine, aloe , papatya, yeşil çay, gliserin ve yulaf gibi maddeler içeren PEODERM ürünleri tercih edilir.

 

CİLT NEMLENDİRME & GÖZENEK & AKNE - SİVİLCE GİDERİLMESİ

 

Cilt yağlı olsa bile nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle cilt tipi ne olursa olsun cilt tipine özel bir nemlendirici her gün düzenli olarak kullanılmalıdır . Su bazlı ve non-Komedojenik ( siyah nokta oluşturmayan ) nemlendiricileri tercih edilmelidir. Eğer cilt yağlı ve akneye yatkınsa hafif ve yağsız nemlendiricleri tercih edilmelidir Nemlendiricinin daha etkili olması için cildi yıkadıktan hemen sonra nemlendirici uygulanmalıdır

Siyah nokta ve tıkalı gözeneklerden oluşan sivilceler en önemli cilt problemlerindendir . Akneler kesinlikle sıkılmamalıdır ; Bu enfeksiyon ve kalıcı izlere yol açabilir. Bunun yerine akne giderici ürünler konusunda destek alınmalıdır Komedojenik içeriklere dikkat ederek, ciltte nelerin problem yarattığını keşfedilebilirse siyah noktaların oluşumunu önlenebilir . Siyah noktaları sıkmak yerine PEODERM kil maskesi kürünü ve asitli ürünleri kullanarak temiz gözenekler elde edilebilir

 

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIMI

 

Güneşin sadece 15 dakika içerisinde bile cilde zarar verebileceği unutulmamalıdır . Kullanılan nemlendiricilerin büyük bir kısmı güneş koruyucu içerse de ayrıca güneş kremi kullanmak özellikle yaz aylarında mutlaka gereklidir. Hava kapalı bile olsa mutlaka PEODERM güneş kremi kullanılmalıdır ve her üç saatte bir yeniden uygulanmalıdır . Bronzluk hasarlı cilt anlamına gelir. Güneş veya solaryum yardımıyla oluşan ciltteki renk değişiklikleri gelecekte daha kırışık bir cilde neden olabilir. Daha güvenli bir bronzluk için, güneşsiz kendinden bronzlaştırıcı ürünler tercih edilmelidir .

 

CİLT YIKAMA & TEMİZLEME

 

Gün içerisinde yüzü çok fazla yıkamak cildi kurutacaktır . Yüz  sabah ılık su ile yıkanmalıdır , kurulamak için yumuşak bir havlu kullanılmalı ve kurularken yüz ovalanmamalıdır . Geceleri ise yüzü cilde uygun bir temizleyici veya yumuşak bir sabun ile yıkayarak günün kir ve makyajından temizlemlelidir , cildin üzerinde bırakılan makyaj gözenekleri tıkayarak akne oluşumuna neden olur. Makyajı temizlemek için yumuşak bir temizleyici ya da makyaj temizleyicilerinden yararlanılmalıdır .

 

 BESLENME & UYKU DÜZENİ

Cilt sağlığı için beslenme düzeni çok önemlidir . Sebzeler, meyveler, tam tahıllar ve düşük yağlı süt ürünleri tüketilmelidir . Tavuk, balık, yağsız et, fasulye ve yumurta gibi yağsız proteinler seçilmelidir . Kolesterol, yağ, tuz ve şeker içeriği yüksek olan gıdalardan uzak durulmalı . Bol su içmeye özen gösterilmelidir .

Uyku sağlıklı bir cildin olmazsa olmazıdır. Göz çevresinde koyu halkaların olduğu, donuk bir cilde sahip olmak istenmiyorsa düzenli ve kaliteli bir uyku uyunmalıdır . Sigara  , Alkol ve Stresli yaşamdan uzak durulmalıdır .

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.